Friday, March 30, 2012

I love her


kitorang berkenalan since yr 3 . dia budak baru lagi masa tu . 
then , zeyra cuba 'meramahkan' diri dengan menanya namanya , dengan slumber
je dia ckp , FARAH ! tanpa tengok zeyra lagi tu . then , masa tu la zeyra tak 
suka ngn dia . sbb dia sombong . kebencian semakin membuak 
apabila mengetahui dia dapat ikut pertandingan bercerita . honestly , zeyra 
rasa tergugat sikit . sebab sebelum dia datang kat sekolah tu , zeyra 
yang selalu ikut pertandingan itu ini .. HAHA .. riak pulakk dahh . 
yr 4 and yr 5 , zeyra memang tak layan dia ni . atau lebih tepat ,
tiada siapa pun suka ngan dia . kerana perangainya yang sombong itu . 
zeyra masih ingat lagi , masa dia pengsan , no one care ! semua orang
cakap yang dia hanya berlakon . akhirnya , entah macam mana dia sedar balik ..
masa yr 6 pula , zeyra jadi 'leader' sakitkan hati dia .
zeyra suka kacau  dia sebab first , dia macam  tak kisah sangat orang benci dia . 
second , zeyra rasa dia TAMAK sebab dia pegang dua jawatan sekaligus .
penolong ketua pengawas dan KETUA pengawas pusat sumber .
zeyra tak kisah dia jadi penolong , tapi , ketua PPS tu , zeyra marah sebab 
dia baru jak jadi PPS .. bagi la chance orang lain kann .. eheh .
Dia seringkali menangis disebabkan zeyra n kawan'2 
ajuk dia dengan nama yang entah apa'2 . nama glemer dia masa tu
'BIBIR ASID' . sebab 'tekstur' bibirnya yang kering dan merekah serta sering berdarah .
Setiap tingkap yang berhabuk , akan dipenuhi dengan 
tulisan'2 tidak bermoral seperti 'ANUM ASID' , 'BIBIR ASID' and so on..
Masa tu zeyra memang perasan Taiko sangat sebab kononnya SENIOR kan .
walaupun.........


tapi .. satu keajaiban telah berlaku , pada hari guru ,
zeyra telah bergabung dengan dia secara tidak langsung dalam drama 
yang dia 'direct' . masa tu lah zeyra dapat tahu yang dia ni
bukannya sombong pun malahan , terlebih frenly lagi .
Kitorang semakin rapat setelah mengikuti KEM 1 MALAYSIA . 
sampailah sekarang and I really appreciate our friendship 
sebab ada sejarah disebaliknya .. mungkin ada yang kurang trust 
tapi , this is real ! this is wat had happen to me ! dulu benci , sekarang , sayang 
as FRIENDS okeh .. 

ramai jgk bwt statement yang kitorang ne twins and selalu tertukar .
orang panggil zeyra , anum . and anum , zeyra .


ini hanya lakonan semata-mata .



p/s : kami berkawan and bermusuh hanya disebabkan persamaan bakat dan minat 

0 123 people pray for me: